Peter Österberg

(っ◔◡◔)っ ♥ MÅNADENS MEDLEM ♥

15.05.2024 kl. 11:42
Månadens medlem är Peter Österberg. Han föddes i Stockholm och har sedan hösten 2018 varit bosatt i Helsingfors. Peter arbetar som forskningspsykolog.

Bakgrund
Jag föddes i Stockholm, en kilometer från Tjärhovsgatan, där Johan Snellman föddes, men har mina rötter i Roslagen. Sedan hösten 2018 är jag bosatt i Helsingfors. Jag är forskningspsykolog, speciellt prospektion sett ur ett biologisk antropologi/neuropsykologiskt perspektiv. Det betyder att jag ägnar mina dagar åt att utforska för att upptäcka, t ex. genom att läsa vetenskapliga alster.

Berätta om ditt intresse för litteratur.
Jag har förstås läst en del skönlitteratur. I min forna ungdom: Tolstoj, Hemingway, Steinbeck m fl (ca 2 meter), senare år teologisk historia/fiction skrivet av historieforskare (n>25).

Berätta lite om ditt eget skrivande.
Jag har en blogg där jag publicerat >400 texter (motsvarande ca 20 böcker), oftast med vetenskaplig anknytning, men även en historisk dito. Mitt magnum opus: Havets hjältar - fem modiga lotsar och båtsmän från Roslagen räddar livet på 9 finländska sjömän, som berättar om mina förfäder i Roslagen.

Vad skriver du på just nu?
Just nu försöker jag presentera Finlands svenska historia i ett skönlitterärt format.

Vilka andra intressen har du?
Jag är med och driver språkkaféer och andra sociala mötesformer. Dessutom har jag en vurm för mat och hälsa (lite jobbrelaterat), vilket jag även föreläser om.

Mina social plattformar
Instagram www.instagram.com/peterosterbergphd/
YouTube: www.youtube.com/@Genlearnman
TikTok: www.tiktok.com/@genlearnman
X (Twitter): twitter.com/Genlearnman?lang=en

Läs mera om månadens medlem

NyLitt
Carmela Johansson

(っ◔◡◔)っ ♥ MÅNADENS MEDLEM ♥

FSL:s månadens medlem är Carmela Johansson från Åbolands litteraturförening r.f. Läs mera »
NyLitt
15.06.2024 kl. 11:47

Inlämning av bidrag för Manus 42

Vi har glädjen att meddela att vi även i år kommer att publicera en ny utgåva av vår publikation Manus. I år utkommer nummer 42.Läs mera »
NyLitt
10.05.2024 kl. 13:31
Romanstafett

Delta i romanstafetten

Historierna kring Tre smeder och Potatistorget flyger och far, som svalor, som människoöden. Den unga Stella skriver sin gradu om livet på 70-talet. Nu kan du hjälpa Stella och Max att hitta gamla historier och bilder från Helsingfors som professorn efterlyser, både från förr och nu. Läs mera »
NyLitt
11.05.2024 kl. 15:40