"Läs och skriv, ge orden liv"

Nylands litteraturförening samlar skrivande och läsande människor i Nyland. Föreningen strävar till att god litteratur produceras, sprids och blir läst.

Med vår nya händelsekalender håller du koll på viktiga datum och händelser. Du kan ta del av alla kommande händelser eller hitta de händelser som är riktade till dig.

Från och med januari 2021 har Nylands litteraturförening varje månad uppmärksammat en medlem från den egna föreningen. Nu har vi dock gått igenom hela medlemskåren, och det blir allt svårare att hitta nya kandidater. Därför öppnar vi nu upp möjligheten för andra medlemsföreningar inom förbundet FSL (Finlands svenska litteraturföreningar r.f.) att nominera sina egna medlemmar för uppmärksamhet. Läs om Månadens medlem

Aktuellt

Katarina von Numers-Ekman

(っ◔◡◔)っ ♥ MÅNADENS MEDLEM ♥

Katarina von Numers-Ekman Katarina är född i Helsingfors och har bott i Kyrkslätt i drygt tjugo år. Hon har studerat nordisk litteratur, nordiska språk och pedagogik. Åren 2014-2017 var hon heltidsanställd i projektet "Den finlandssvenska läsambassadören". Sedan fem år tillbaka jobbar hon som ombudsman i utbildningsteamet på Svenska kulturfonden. Hon har gett ut fyra barnböcker och flera läromedel för olika skolstadier. Läs allt om månadens medlem på vår hemsidaLäs mera »
NyLitt
15.04.2024 kl. 12:35

Romanstafettens instruktioner

För att genomföra en stafett behöver man först bilda ett lag. Varje lagmedlem har hand om var sin sträcka. Efter varje sträcka på 1000 tecken överlämnas pinnen till nästa lagmedlem som väntar vid överlämningspunkten. Detta fortsätter tills alla sträckor har avverkats och den sista lagmedlemmen har korsat mållinjen genom att skriva det sista kapitlet.Läs mera »
NyLitt
31.01.2024 kl. 15:34
Manus 41

MANUS 41

Nu finns Manus 41 tillhanda. Läs online som flipbook och/eller ladda ner tidskriften.Läs mera »
Gerd-Peter Löcke
04.05.2024 kl. 11:25

   NyLitt online kanal