"Läs och skriv, ge orden liv"

Nylands litteraturförening samlar skrivande och läsande människor i Nyland. Föreningen strävar till att god litteratur produceras, sprids och blir läst.

Med vår nya händelsekalender håller du koll på viktiga datum och händelser. Du kan ta del av alla kommande händelser eller hitta de händelser som är riktade till dig.

Från och med januari 2021 har Nylands litteraturförening varje månad uppmärksammat en medlem från den egna föreningen. Nu har vi dock gått igenom hela medlemskåren, och det blir allt svårare att hitta nya kandidater. Därför öppnar vi nu upp möjligheten för andra medlemsföreningar inom förbundet FSL (Finlands svenska litteraturföreningar r.f.) att nominera sina egna medlemmar för uppmärksamhet. Läs om Månadens medlem

Aktuellt

NyLitt:s två starka kvinnor

NyLitt:s starka kvinnor på bokmässan i Helsingfors

Våra månadens medlemmar Elisabeth Sandelin och Marie Allen uppträdde tillsammans på Blåbärslandet torsdagen den 26 oktober. Moderator var vår medlem och tidigare sekreterare Michaela von Kügelgen. Läs mera »
NyLitt
28.10.2023 kl. 20:10
Elisabeth Sandelin

Elisabeth Sandelin om sin bok Behåll din krona

Romanen Behåll din krona är berättelsen om Anna Appelgren, en av de tretton elever som utbildas av friherrinnan Sophie Mannerheim på den första tvååriga kursen för sjuksköterskor på Kirurgiska sjukhuset i Helsingfors 1912. Läs mera »
Gerd-Peter Löcke
10.09.2023 kl. 17:00

   NyLitt online kanal