Romanstafett

Delta i romanstafetten

11.05.2024 kl. 15:40
Historierna kring Tre smeder och Potatistorget flyger och far, som svalor, som människoöden. Den unga Stella skriver sin gradu om livet på 70-talet. Nu kan du hjälpa Stella och Max att hitta gamla historier och bilder från Helsingfors som professorn efterlyser, både från förr och nu.

(づ•́ ᵔ •̀)づ R̷O̷M̷A̷N̷S̷T̷A̷F̷E̷T̷T̷ (づ•́ ᵔ •̀)づ
Mörker och ljus mellan Tre Smeder och Potatistorget

Historierna kring Tre smeder och Potatistorget flyger och far, som svalor, som människoöden. Den unga Stella skriver sin gradu om livet på 70-talet. Den ska ingå i forskningen om legaliseringen av hasch. Hennes studiekamrat Max är inne på samma linje, men vill kanske vara lite mera än en vän för henne. Tillsammans tillbringar de mycket tid med vänner de träffar runt om Helsingfors. Max är också politiskt aktiv och funderar mycket över ungdomens framtid. Båda lyssna gärna på Stellas mormor Stinas gamla minnen från tiden då hon var hippie.

Tiden börjar bli knapp att lämna in gradun åt professor Hagman som forskar och undervisar vid Soc&kom.

Kom med!
Nu kan du hjälpa Stella och Max att hitta gamla historier och bilder från Helsingfors som professorn efterlyser, både från förr och nu. Det inledande kapitlet skrevs av journalisten och författaren Staffan Bruun och du som skribent får ta vid från och med februari 2024. Genom att anmäla ditt intresse till Romanstafett@outlook.com skickar vi närmare uppgifter till dig. Följa gärna med hur romanstafetten framskrider på FB och på föreningens hemsida www.nylitt.huset.fi

Romanstafettens regler
För att genomföra en stafett behöver man först bilda ett lag. Varje lagmedlem har hand om var sin sträcka. Efter varje sträcka på 1000 tecken överlämnas pinnen till nästa lagmedlem som väntar vid överlämningspunkten. Detta fortsätter tills alla sträckor har avverkats och den sista lagmedlemmen har korsat mållinjen genom att skriva det sista kapitlet.

Känn dig utmanad

Stella, Max och professorn

NyLitt
Carmela Johansson

(っ◔◡◔)っ ♥ MÅNADENS MEDLEM ♥

FSL:s månadens medlem är Carmela Johansson från Åbolands litteraturförening r.f. Läs mera »
NyLitt
15.06.2024 kl. 11:47

Inlämning av bidrag för Manus 42

Vi har glädjen att meddela att vi även i år kommer att publicera en ny utgåva av vår publikation Manus. I år utkommer nummer 42.Läs mera »
NyLitt
10.05.2024 kl. 13:31