Nylands litteraturförening bjuder åter in till ett nytt nummer av publikationen Manus – och i år är det dags för nummer 43! Manus är en samlingsplats för litterära texter, främst från föreningens medlemmar, men vi välkomnar även inspirerande bidrag från gästskribenter.
Arbetsgruppen, under ledning av Ulrica Brunberg, tar emot bidrag fram till 31 augusti 2025 på Nylittmanus@gmail.com. Vi ser fram emot att läsa din text. Den kan lika gärna vara prosa, poesi, fakta eller fiktion.
För att säkerställa ett smidigt samarbete mellan alla aktörer ber vi dig vänligen att ta del av Anvisningar för Manus 43 innan du skickar in ditt bidrag.
Texten kan vara prosa, poesi, fakta eller fiktion.
• Ett bidrag får fylla ungefär tre Manus-sidor (7200 tecken inklusive blanksteg). Om bidraget är ett utdrag ur en längre text, till exempel ur en bok, skall det vara en helhet som fungerar också separat.
• Bidragen bör helst vara i RTF-format. DOCX accepteras också, men PDF kräver omfattande bearbetning av redaktören.
• Bifoga ditt namn.
• Lämpliga bilder eller foton kan skickas med som illustrationsförslag. För tryck behöver ditt foto ha tillräcklig stor upplösning för att undvika suddighet eller pixlighet. Vi rekommenderar en bildbredd på minst 1240 pixlar (cirka 11 cm) vid 300 DPI (dots per inch). Vid behov justerar redaktionen DPI. Alla foton trycks i svartvitt (gråskala), så det kan vara bra att själv kontrollera hur ditt foto ser ut i svartvitt.
• Du kan även länka till en nätsida. Den kommer åtminstone med i den digitala versionen av Manus 42.
Arbetsgruppen, under ledning av Ulrica Brunberg, tar emot bidrag fram till 31 augusti 2025 på Nylittmanus@gmail.com. Vi meddelar dig när vi har mottagit ditt bidrag.
Manus 43 planeras att publiceras under sen höst 2025. Boken kommer att finnas tillgängligt som Print on Demand (trycks vid beställning) samt i digitala format, inklusive PDF och flipbook, eventuellt även EPUB och ljudbok. Alla digitala versioner kommer att kunna laddas ner kostnadsfritt via föreningens hemsida.
Följ gärna med uppdateringarna på vår hemsida.